Kamus ini lecehlah!
Tak faham la maksud perkataan ni!
Tiada contoh langsung, macam mana nak faham?
Kamus online je, tapi bila offline takde!
Kamus fizikal je, tiada dalam fon! Susah camni...

Memang tertekan, bila nak buat kerja atau memahami Bahasa Arab, tapi tiada kamus yang bagus. Google Translate pula cacamarba sekali terjemahannya... Susah betul nak belajar Bahasa Arab macam ni...

MASALAH KITA SEMUA...
  • Tidak Memahami Bahasa Arab
  • Kamus Memberikan Terjemahan Salah
  • Kamus Online Sahaja, Tiada Offline
  • Terjemahan Pelik dan Tidak Meluas
  • Maksud Yang Diberikan Tidak Dapat Difahami/Kurang Sesuai
  • Kamus Mahal, Berat, dan Tidak Up-To-Date

Ini lah masalah biasa yang kita hadapi. Sangat tertekan... Nak kena terjemah, nak kena hantar kerja, nak kena buat laporan, nak ambil exam lagi, memang tiada masa lah!

Kalau nak terjemah cara biasa, memang lambat. Makan masa, tak tepat, dan kadang kala salah! Terus tak faham apa yang teks tu ingin sampaikan...

Kesannya...

  • Malas Terus Nak Belajar...
  • Salah Faham Dengan Apa Yang Disampaikan Dalam Buku
  • Kerja Tak Siap. Kena Marah huhu
  • Gred Rendah, Markah Hilang...
  • Tak Faham Pelajaran Selamanya...

Begitulah saya semasa belajar di Jordan dahulu kala... Tidak faham langsung apa yang dibaca... Nak tanya kawan, kawan pun tidak faham. Ada ketika, kami sama sama terjemahkan satu artikel untuk subjek Kewangan Islam. Sunguh sungguh kami buat kerana akan dibentangkan di hadapan doktor pada keesokannya... Semasa pembentangan, kami sungguh yakin dengan apa yang dihasilkan tetapi satu kelas ketawa berdekah dekah. Saya hairan... Apabila ditanya kepada doktor kami, rupa-rupanya kami tersalah terjemah satu perkataan yang menyebabkan kefahaman artikel itu salah terus dan menyimpang!

Aduh, sejak hari tu saya berusaha mencari kamus yang dapat menyelesaikan masalah saya ini...

Akhirnya, saya bertemu dengan VERB ACE PRO. Alhamdulillah, masalah yang saya hadapi selama ini selesai dan saya dapat belajar dengan SELESA lagi GEMBIRA. 

Memang mantap dan best!

verb-ace-pro-9

Apa Yang Anda Akan Dapat Dengan Verb Ace Pro?

LAJU!

Sangat-sangat menjimatkan masa aku. Bila aku baca artikel arab dan jumpa perkataan susah, tekan je terus jumpa. Tidak ada lagg, tidak ada tersengguk-sengguk, tidak ada nak tunggu-tunggu. Tekan, terus keluar. Memang Kamus Bahasa Arab Terbaik hew

Terjemahan yang hampir tepat.

Sekali letak perkataan, boleh keluar beberapa maksud utama. So, memudahkan aku untuk sesuaikan dengan kehendak artikel. Aku tulis hampir tepat kerana mustahil ada kamus yang boleh tarjimkan perkataan Arab ke bahasa lain seratus peratus sama macam yang difahami oleh bangsa Arab. Ni tajuk yang sangat luas, dan aku pun baru faham bila pergi kelas bahasa Arab di Jordan ni haha.

Kosakata yang luas

Setakat ni, kebanyakan perkataan aku akan dapat maksud dia kecuali dalam kes-kes tertentu di mana aku kena rujuk kamus yang original bahasa Arab sebab memang perkataan bahasa Arab klasik. 95% insyaAllah akan dapat diterjemahkan.

Link dengan wikipedia+penerangan ringkas

Kelebihan verb ace ni adalah, dia boleh berfungsi ketika online dan juga offline. Bila online, secara automatik dia akan beri penerangan ringkas kepda perkataan yang kita tengah cari bersama dengan cara penggunaan dia Kalau offline, fungsi kamus akan berjalan seperti biasa cuma dia tak integrasikan sekali lah dengan wikipedia dan maklumat tambahan.Amat memudahkan aku lah haha

Anda masih ragu dan tidak yakin untuk beli Kamus Verb Ace Pro ini?

Tidak mengapa. Baca dahulu pendapat yang lebih panjang ini.

http://shazmie.com/software-kamus-bahasa-arab-terbaik/

Moga terbit keyakinan, dan membantu membuat pilihan. :)

Dapatkan Verb Ace Pro Pada Harga Istimewa Hari ini!